h1

Κρίση;;;Ποιά κρίση;;;

Απρίλιος 1, 2009

Παρακάτω παραθέτω ένα άρθρο που βρήκα, αυτούσιο από το polites-ampelokipon.blogspot.com/. Για να ξυπνάμε και λίγο…

ΓΡΑΦΕΙ: Ο Κ. Πραντσίδης

«Τα γραπτά μένουν! Αυτό είναι σίγουρο. Σε παλιότερο ποστ ( http://polites-ampelokipon.blogspot.com/2008/11/blog-post_16.html) είχα αναφερθεί στην κρίση. Ποια κρίση; Αυτήν ντε, την παραμυθένια, που επέβαλλαν οι Αμερικάνοι παγκοσμίως. Γιατί; Είναι τόσο απλό φίλοι μου.. Τόσο μπροστά μας, που δεν μπορούμε να το δούμε… Για να χτυπήσουν το Ευρώ και την Κίνα!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Εγώ σαν οικογενειάρχης, φέτος είχα περισσότερο εισόδημα από πέρυσι. Και ούτε αύξηση πήρα, ούτε κληρονόμησα καμιά θεία.. Απλά πλήρωσα λιγότερο για πετρέλαιο και βενζίνες. Όμως –και να το παράδοξο- ξόδεψα λιγότερα. Τα παστώνω βλέπεις. Φοβάμαι, προσπαθώ να αγοράσω τα τελείως απαραίτητα. Και από πού πηγάζει αυτός μου ο φόβος; Από τα ΜΜΕ φυσικά… Δες μισή ώρα την ημέρα Αυτιά και άμα δεν συμφωνήσεις για μείωση μισθού, άμα δε φοβηθείς, άμα δεν σκύψεις το κεφάλι εσύ μέσε Έλληνα τότε είσαι το λιγότερο χοντρόπετσος. Αλλά επειδή δεν είσαι, ΦΟΒΑΣΑΙ.

Κάθεσαι μέσα, βλέπεις τηλεόραση και δόστου τρομολαγνία, δόστου απλόχερη προσφορά φόβου. Ο έγκριτος δημοσιογράφος που πουλάει φόβο καλύτερα από όλους –ας πούμε ο κύριος Νίκος Χ.- έχει και την μεγαλύτερη ακροαματικότητα. Άρα απαιτεί –και παίρνει- και τον μεγαλύτερο μισθό. Το κανάλι από την άλλη, σαν επιχείρηση (τι ωραία λέξη!), πρέπει να βγάλει αυτά που δίνει στον κύριο Νίκο Χ. συν ένα νόμμο (;) κέρδος. Και βάζει διαφημίσεις… Οι οποίες λόγω της υψηλής τηλεθέασης είναι ακριβές . Άρα και το προϊόν είναι ακριβότερο. Και ποιος πληρώνει;

Ποιος άλλος;… Ρε πως λειτουργεί το σύστημα! Και κερατάδες και δαρμένοι.

Και επειδή φοβάσαι και φοβάσαι και περισσότερο, στο τέλος δεν αγοράζεις τίποτα. Αφού βέβαια σε έχουν φορτώσει τεχνιέντως με χρέος οι καλές μου φίλες οι Τράπεζες και σε κρατάνε από τα @@ κι άμα θες πες και τίποτα. Και δώστου αναδουλιές, ανεργία, περικοπές δαπανών κλπ.

Και έτσι εμφανίζεται η Κρίση. Για να παίρνουν περισσότερα λεφτά αυτοί και συ να αγοράζεις περισσότερα άχρηστα πράγματα.

Κι όταν η χύτρα πήγαινε να σκάσει , η  Αμερική, ως γνήσια εφευρέτιδα της μοντέρνας και άϋλης οικονομίας , ευκαιρία βρήκε να χτυπήσει το φαινομενικά δυνατό αλλά στην ουσία αδύναμο ευρώ ,-λόγω της εισόδου στην ΟΝΕ χωρών έτοιμων για χρεοκοπία. Παγώνει τα πάντα λοιπόν κι ας επιβιώσει ο δυνατότερος.

Και η ελλαδίτσα μας; Παγκόσμια πρωτότυπη ξανά. Τελείως αντίθετα μέτρα από αυτά που παίρνουν παγκοσμίως.

Θες να ρίξεις χρήμα στην αγορά κύριε; Γιατί το δίνεις στις Τράπεζες; Δώστο απευθείας στον κόσμο , κάνε αυξήσεις μισθών , φτιάξε και ένα κλίμα εμπιστοσύνης και άσε τον κόσμο να ξοδέψει. Να σου πω εγώ πως παίρνει μπρος η οικονομία. Προσέλαβε και άνεργους στον Δημόσιο Τομέα για ένα χρόνο, δώσε και στον Ιδιωτικό υπαλλήλους να τους πληρώνεις εσύ, φτιάξε και κάνα 2-3 μεγάλα έργα . 28 δις είναι αυτά . Πολλά λεφτά. Οικονομολόγος δεν είμαι αλλά η απλή μου λογική λέει ότι όταν η αγορά έχει στεγνώσει και δεν υπάρχει μία δώσε λεφτά στον καταναλωτή.

Αλλά για να γίνουν αυτά χρειάζεται κράτος.

Δεν έχουμε κράτος κύριοι! (Πάντα ήθελα να το γράψω αυτό)

Ποιο κράτος;

Αυτοί είναι το κράτος.

Αυτοί είναι και τα ΜΜΕ, και οι τράπεζες, και τα καρτέλ.

Θα κάνουν ότι μπορούν για να βγάλουν περισσότερα λεφτά. Σαν τους μαυραγορίτες στην κατοχή…»

Επίσης, για όσους δεν το έχουν δεί, προτείνω ανεπιφύλακτα να δουν την σειρά ντοκυμαντέρ του Zeitgeist :   http://www.zeitgeistmovie.com/. Ιδιαίτερη προσοχή στο 2ο μέρος (addendum), που είναι και πιο επίκαιρο…

Σίγουρα θα τους κάνει σοφότερους και πιο συνειδητοποιημένους. Όσοι πάλι δούν 15 λέπτα, νομίσουν ότι παρακολουθούν μια ακόμα Λιακοπουλιάδα, και το κλείσουν, ας συνεχίσουν ανεπηρέαστοι τη βοσκή τους.

MAG

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: